Громади Рівненщини зможуть узяти участь у «Програмі Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027»
опубліковано 23 травня 2023 року о 15:27

Представники Рівненської ОДА взяли участь у дводенному тренінгу «Можливості співпраці програми транскордонного співробітництва INTERREG NEXT Польща-Україна 2021-2027 з громадами партнерами проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Західної України», що проходив у Львові.


Навчання проводилося для представників місцевих адміністрацій Львівської, Волинської, Закарпатської та Рівненської областей, які є партнерськими регіонами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


Учасників тренінгу поінформували про нову «Програму транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027» та передовий досвід минулих років.


Згадана Програма дає можливість продовжувати транскордонне співробітництво між Польщею та Україною, зміцнювати зв’язки між організаціями та мешканцями прикордонних територій, а також розвивати території, охоплені співробітництвом.


Як розповів старший експерт Представництва у Львові Спільного Технічного Секретаріату Програми Василь Хім’як, наприкінці травня стартує прийом проєктних заявок на «Програму транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027», в якій зможуть узяти участь громади та некомерційні організації із західних областей України.

Ключовим у процесі подачі проєктних заявок має бути саме партнерство. Брати участь у конкурсі зможуть партнери з Польщі та України з територій, які визначенні в умовах.

Успішні проєкти фінансуватимуться за кошти Європейського Союзу.

Загальний бюджет Програми складає понад 180 млн євро. У 2023 році можна подати заявки за двома напрямами – «Довкілля» та «Здоров’я».


Учасників тренінгу ознайомили з практичними аспектами підготовки проєктних заявок на участь у Програмі та рекомендаціями щодо пошуку партнерів, а також фінансовими аспектами реалізації проекту – планування, бюджетування, звітування. Досвідом ділилися фахівці донорських програм.

Крім того, учасники навчання ознайомилися із особливостями промоції проєкту та спілкування з цільовою аудиторією.

Надалі представники Рівненської ОДА будуть здійснювати організаційний супровід фахівців громад, які подаватимуть проєкти на конкурс.

Рівненщина зацікавлена у якомога ширшій залученості громад до участі у Програмі, адже надзвичайно важливо, аби якнайбільша кількість територій отримала шанс на здобуття грантових коштів. Сьогодні для регіону актуальна підтримка, яка посприяла б розвитку громад у нинішніх умовах.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux