Соціально-психологічна адаптація ветеранів на Рівненщині – тема брифінгу в ОДА
опубліковано 22 листопада 2023 року о 17:16

Про соціальні проєкти та нові послуги для військових розповіли під час брифінгу у Рівненській ОДА. Спікери - заступниця голови облдержадміністрації Людмила Шатковська та директорка Департаменту соціальної політики Роза Слободенюк.

Модерував - заступник директора Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Корольчук.

«В області створене управління у справах ветеранів, яке є структурним підрозділом департаменту соціальної політики Рівненської ОДА. Окрім того, функціонує КЗ «Ветеранський простір» РОР, який впроваджує унікальний пілотний проєкт «Соціальне менеджерство в громадах Рівненщини». Його мета: забезпечити наявність в кожній громаді Рівненщини фахівців – соціальних менеджерів, які вміють знаходити рішення проблемних питань військових», - розповіла Людмила Шатковська.

Також вона додала, що у центрах надання адміністративних послуг Рівненської області впроваджується проєкт «Адмінсервіс «Ветеран» за принципом «єдиного вікна». Вже 23 ЦНАПи області приєднані до такої ініціативи.

Про діяльність реабілітаційних центрів на Рівненщині розповіла Роза Слободенюк.

«Пацієнти проходять курс медичної, психологічної і психосоматичної реабілітації з обов'язковим оглядом у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Окрім того, таку ж допомогу надають у 24 закладах охорони здоров’я первинного рівня. Одночасно на базі Рівненського обласного центру психічного здоров’я населення створено Центр ментального здоров’я. Разом з тим в системі соціального захисту області функціонує ще обласний центр комплексної реабілітації», - зауважила директорка департаменту соціальної політики.

Людмила Шатковська також наголосила, що в області продовжує діяти програма професійної адаптації учасників бойових дій, членів їх сімей за рахунок державного бюджету. Надання послуг здійснюється в порядку черговості. Для цього необхідно звернутися до центру зайнятості, або органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичного місця проживання із відповідною заявою та документами.

Роза Слободенюк нагадала про пілотний проєкт від Мінветеранів «Помічник ветерана», який впроваджується у декількох областях України. Це фактично новий сервіс, який допомагає перейти захиснику від військової служби до цивільного життя. Помічник ветерана – фахівець в громаді, який здійснює індивідуальний супровід ветеранів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux