Вакцинація, «пакунок малюка» та меблевий кластер: головне на брифінгу у Рівненській ОДА (ВІДЕО)
опубліковано 12 березня 2021 року о 16:45

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник відповіли на питання щодо захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, перебігу процесу вакцинації від COVID-19 на Рівненщині, інші актуальні питання життєдіяльності Рівненської області.


Модерував брифінг начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.


  • Наразі Рівненщина перебуває у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Однак не варто сприймати епідемситуацію, як сталу. Адже кожен житель Рівненщини напряму впливає на цей процес. Не варто забувати про засоби індивідуального захисту, дезінфекцію рук та приміщень, а також дотримання соціальної дистанції у людних місцях.
  • Терміни канікул у школах встановлює керівник навчального закладу з огляду на план навчального року та епідемічну ситуацію в державі. Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів. Тому, тривалість канікул у школах може дещо різнитися.
  • Наразі на Рівненщині на COVID-19 хворіють 92 учні і 105 вчителів. 71 клас, 1773 учні та 106 вчителів перебувають на самоізоляції. 5 шкіл працюють дистанційно. Це - Хорупанська, Смордвівська ЗОШ Млинівської ТГ, Срібненська ЗОШ, Радивилівський ліцей Радивилівської ТГ, Деражненський ліцей Держненської ТГ.
  • Станом на ранок 12 березня в області провакциновано 1240 осіб. Близько 2% усіх провакцинованих осіб – «лідери громадської думки», які звернулися самостійно. Жодна доза вакцини в області не була втрачена чи утилізована.
  • У медичні заклади області звернення щодо побічної дії вакцини AstraZenecа не надходили. Вивчення загального стану пацієнтів, після проведення COVID-вакцинації, свідчить про появу, у деяких випадках, підвищеної температури тіла. Це пояснюється різним ступенем опірності організму та вироблення імунітету та не вважається побічною дією.
  • Відповідно до Національного календаря щеплень передбачена вакцинація, в т.числі вакциною БЦЖ. Така вакцинація проводиться в пологових будинках на 3-5 добу після народження. У середині лютого така вакцина у лікувально-профілактичних закладах закінчилися. Згідно з наказом МОЗ, Рівненська область отримає 21 тис. доз вакцини БЦЖ, така кількість є достатньою для проведення вакцинації.Вакцини будуть розподілені серед пологових будинків та Центрів ПМСД. Ті дітки, які не пройшли вакцинацію в пологовому будинку в перші дні народження, зможуть пройти Центрах первинної медико-соціальної допомоги.
  • Окрім того, область отримала вакцину АКДП у кількості понад 2 тис. доз, АДП - 5 тис. доз, а також АДП-М - 5900 доз.
  • На сьогодні в Рівненській області є достатня кількість вакцин, щоби дотримуватися вакцинації відповідно до Національного календаря щеплень.
  • Якщо в пологовому закладі немає пакунку малюка, то батьки новонародженого повинні звернутися із заявою в департамент соціального захисту за місцем проживання. Заяву можна подати в паперовому або електронному вигляді. У разі неотримання пакунку малюка упродовж 30 днів з дня народження дитини, батьки мають право звернутися за грошовою компенсацією. Варто зазначити, що з 1 липня 2021 року батьки матимуть можливість вибирати між пакунком малюка або грошовою компенсацією. Сума компенсації становитиме 5 763 грн. для кожного новонародженого.
  • На цей час ускладнення повеневої ситуації в області немає. На річках області переважає спад рівня води до 5 см за добу. На переважній більшості гідропостів рівні води не досягають заплавних значень, окрім гідропостуДубровиця (р.Горинь) та гідропосту Млинок (р.Стир). Однак і на цих двох гідропостах рівні річок не загрожують значним підтопленням територій.
  • Створення меблевого кластеру – є спільною ініціативою керівництва ОДА та Української асоціації меблевиків. Він охоплює такі сфери діяльності: деревообробна, меблева, швейна, а також сфери дизайну й логістики – що даватиме можливість виготовляти та просувати в регіоні та за його межами продукцію з високою доданою вартістю. Його поява сприятиме створенню умов для підвищення конкурентоспроможності продукції місцевих виробників та збільшенню обсягів експорту готової продукції. На сьогодні в області розпочинається реалізація 2-х масштабних інвестиційних проектів із виробництва деревостружкових плит та дизайнерських меблів. Створення меблевого кластеру в області сприятиме збільшенню робочих місць. Нарощується якість підготовки кадрів у профтехучилищах, відкриваються нові напрямки, які орієнтовані на розвиток меблевого кластеру на Рівненщині. Наше завдання – сприяти створенню нових робочих місць та продукції з доданою вартістю, адже це додаткові надходження до обласного та місцевих бюджетів. Така ініціатива голови ОДА Віталія Коваля також сприятиме поверненню заробітчан, оскільки вони матимуть можливість отримати достойну заробітну плату на Батьківщині.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux