На Рівненщині продовжують створювати мережу реабілітаційної допомоги
опубліковано 18 вересня 2023 року о 12:33

В Рівненській області продовжують розбудовувати мережу закладів реабілітації в сфері охорони здоровʼя, соцзахисту та освіти. Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, це буде єдина система для покращення надання таких послуг і відповідатиме вимогам Національної стратегії із створення безбар’єрного простору, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

За словами Сергія Подоліна, потужним реабілітаційним закладом для військовослужбовців є Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни. Нині це єдиний в Україні медичний заклад, який приймає на реабілітацію в гострому періоді воїнів ЗСУ після важких черепно-мозкових та спінальних травм. 

«На сьогодні є потреба в розширенні та добудові ще одного приміщення. Нещодавно Уряд виділив перші 100 мільйонів гривень на будівництво нового реабілітаційного корпусу обласного госпіталю. До ініціативи долучилися і партнери з Литви. Також цей заклад є базою для проходження  інтернатури  й місцем практики лікарів  фізичної  та  реабілітаційної  медицини не лише з України, а й з-за кордону. Лікарі з різних країн світу: Норвегії, Швеції, Австралії, Індії та Канади співпрацюють з нашими медиками, діляться власним досвідом та надають допомогу пацієнтам», - розповів Сергій Подолін.

Нагадаємо, що в Україні завершується формування мережі реабілітаційних відділень на базі кластерних та надкластерних лікарень до кінця року. 

У кожній кластерній та надкластерній лікарні, яка включена до спроможної мережі госпітального округу, має бути сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації орієнтовно на 30-60 ліжок. Загалом по Україні таких неспеціалізованих стаціонарних реабілітаційних відділень має з’явитись у 136 медзакладах, які увійшли до спроможної мережі.


«На Рівненщині 14 закладів, із них один приватний, надають реабілітаційну допомогу. При реабілітації в стаціонарі ветерани можуть отримати безоплатно такі послуги: нейрореабілітація, ортопедична, кардіо-респіраторна реабілітація. Також провести лабораторні та інструментальні обстеження, отримати психологічну допомогу та знеболювальні засоби», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА. 


Довідково


Стаціонарна реабілітаційна послуга за одним напрямом реабілітації має тривати мінімум 14 днів із тривалістю процедур від трьох годин на день. За двома напрямами та більше – понад 21 день. Амбулаторна ж реабілітація передбачає понад 14 днів інтенсивних занять, що мають тривати понад годину на добу.

Кожен пацієнт, в залежності від важкості травми, може отримати від 2 до 8 реабілітаційних циклів впродовж року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux